måndag 22 oktober 2007

Rött regerar I

På det politiska planet så är den röda färgen inte särskilt gångbar: Marx, Kuba-Castro och socialismen är helt enkelt litet ute. Har svårt att veta hur stor del i förklaringen som ska tillskrivas de unkna politiska idéerna, metoderna för deras genomförandei historien eller det faktum att många av ideologins revolutionärer och centralfigurer har burit skägg. I hur stor utsträckning det sistnämnda spelar in för impopularitet och nedgång vågar jag inte säga. Men jag skulle inte chansa.

När det gäller de viktigare områdena i tillvaron så har helgen visat det omvända färgförhållandet. De röda står starkare än någonsin - även om United på lördagen visserligen spelade i sina svarta bortaställ.

Man U tycks vara på gång - nu även när det gäller målproduktionen. 1-0-segrar ger förvisso också tre poäng i jakten på ligaguld, men är ingen säker marginal i slutet av matcherna. Brown behöver bara falla tillbaka i gammalt invant mönster så har 3 poäng snabbt förvandlats till 1. Dock ska erkännas: Brown har utvecklats.

Litet målfabrikation och dess inverkan på självförtroendet ska nog heller inte underskattas när det börjar dra ihop sig till möten med de presumtiva topplagen. Är egentligen en stor Carrick-supporter, men inte i den form han har uppvisat i början av säsongen. Tror att laget för tillfället skulle tjäna på att slippa ha honom på mitten där han tar ned tempot med sidledsspel (till Scholes, som började svagt men nu tycks vara litet på gång) när han väl trampat färdigt på bollen.

En som laget däremot inte kan avvara är Evra: En av lagets genomgående bäste spelare, som jag ser det, tillsammans med Vidic. Här har dock Tevez ingen konkurrens. Hade jag bättre koll på samtliga Premier Legue-lagens olika värvningar så hade jag kanske haft täckning för utdelandet av epitetet "Årets värvning". (Eller så Chippen ;))

Anderson tror jag kommer att visa sig bli en riktig kanonvärvning redan under den innevarande säsong. Nani då? Nä, men han får gärna stå på tillväxt inför kommande år. Någon ny Ronaldo är han inte - ännu, även om originalet har långt till fjolårsformen. Vilket förövrigt gäller även för Rooney och Giggs. Lägg märke till deras stigande formkurvor och att ingen av dem, för tillfället, tycks laborera med skägganläggning. Vi hoppas att det fortsätter så.

Ray-Coker. Vilken kille. Må vara ett obefogat gult första-kort, men det ursäktar inte satsningen som föranledde det andra - och utvisningen. Martin O'Neill, däremot, föregick med sin uppvisning i självbehärskning med gott exempel för sina spelare.

Illavarslande är att Arsenal verkar göra vad Man Utd gjorde förra och Chelsea därförra säsongen: Peta in matchvinnande mål i slutet. Det är sådana mål som ligapokaler är gjorda av.

Arsenal... Tanken är nästintill outhärdlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar